Olga Timmer

Informatie verstrekken heeft pas zin als de boodschap bij je doelgroep aankomt. Die informatie verstrekking kan vaak effectiever en een inclusiever doelgroep bereiken door middel van de juiste visuele ondersteuning; illustratie en/of grafische vormgeving. Ik lever die ondersteuning. 

Wat doe ik dan precies?
Een boodschap overbrengen en een organisatie of opdrachtgever in zijn kracht zetten door middel van de juiste grafische vormgeving of illustratie. Maatwerk met oog voor detail en oor voor de wensen van de opdrachtgever.

Denk aan een huisstijl, rapport opmaak, logo ontwerp, illustratie voor handleidingen ect.

Naast illustratie en grafische vormgeving denk ik ook graag mee als brainstormer en (mede-)initiatiefnemer in projecten waarbij de visuele communicatie een belangrijke rol vervult. 

Denk aan educatief materiaal of trainings- en presentatiemateriaal maar ook informatie verstrekking over bijvoorbeeld duurzaamheid.

Met mijn visie sluit ik aan bij organisaties, scholen, bedrijven en particulieren die positieve systeemverandering, democratisering en/of talentontwikkeling stimuleren óf op een andere manier maatschappelijk betrokken zijn.

Wie ben ik?

Geboren en getogen in de provincie Groningen waar ik van jongs af aan ontzettend nieuwsgierig was en mij over veel dingen kon verwonderen. Zelfbedachte verhalen met tekeningen en dagboektekeningen begon ik al op jonge leeftijd aan mijn bureautje te maken. Door naar de kunstacademie leek een logische stap.

Al snel na mijn studie ‘Communicatie Vormgeving’ aan kunstacademie Minerva in Groningen (2003-2007) vertrok ik naar Amsterdam. Inclusief een periode heen en weer gereis naar Zuid-Afrika, woon ik hier ook bijna zo’n 12 jaar. Om het leven begrijpelijk te houden en nieuwe bruggen/verbindingen tot stand te brengen is beeld onmisbaar. Hierdoor blijf ik enthousiast om een rol te kunnen spelen door de visuele communicatie te versterken.

In Amsterdam heb ik mijn eigen studio in visuele communicatie. Stuur gerust een bericht voor meer informatie of om even ‘hallo’ te zeggen.

Heb je interesse in een samenwerking of een mogelijke opdracht/project?

Stuur een bericht via
Contact. Je ontvangt snel een reactie.

Olga Timmer
Ru Paré Community, lokaal 2.11
Chris Lebeaustraat 4 in Amsterdam (10 min lopen vanaf Station Lelylaan)


Let op: ingang brede trap Thorn Prikkerstraatzijde.


Samengewerkt met oa de volgende partijen:

Milieudefensie, ZonMw, Doehetnietzelf, De Ru Paré Community, Wageningen Universiteit, Ubuntu Academy Cape Town, Weps Media, FLUID

Bewaren