Kunsteducatie

Kunst & ontwerp | Techniek & ontwerp | Kunst en buurtparticipatie

Workshops/lessenreeksen/ gastlessen geef ik voor scholen in zowel basis- als voortgezetonderwijs. Ook inzetbaar als workshopdocent voor volwassenen en jongeren bij bedrijven en organisaties. Voor grotere groepen kunt u ook altijd even infomeren naar de mogelijkheden.

 


Voor jongeren en volwassenen:
Vormgeving – Kleur en compositie/ postermaking:
Aan het eind van de dag heeft iedereen een of meerdere kunstposters gemaakt. Er wordt gewerkt met druktechnieken en gekeken naar voorbeelden zoals Kisman/ Werkman. Afhankelijk van kennisiveau/ leeftijd wordt deze workshop aangeboden. De workshop is te volgen als een reeks van 6/8x 2u/1,5u of als korte workshop, eenmalig 4u.

Basisscholen:
Magazine making (bovenbouw): Hoe cool zou het zijn als jij je eigen schoolkrant zou kunnen maken of zelfs een magazine of flyer?! In een paar weken leer je over schrijven /grafisch ontwerp en illustratie.  In de laatste week stuiten we af met een presentatie van over de gemaakte krant/magazine. De krant of magazine kan in grotere oplage gedrukt worden.
Verhalen en kunst (onderbouw): Heb je het verhaal over de groentereus al gehoord? Of het verhaal over de toverboom? Nee?! In a paar lessen zou je alles over ze weten en help je mee om een raket voor de groentereus te maken en of een zelf bedacht wezen voor in de toverboom. ‘Verhalen en kunst’ zijn workshops gericht om jonge kinderen met vershillende materialen kennis te laten maken in meerdere lessen.
Ontwerp en participatie:
Wat zijn jouw idee├źn voor de buurt en de toekomst? Hoe gaan we om met bijvoorbeeld (zwerf)afval en hoe kan het volgens jou allemaal een beetje duurzamer? Workshop die perfect past in een week over bijvoorbeeld duurzaamheid op school of in de wijk. Laat me mee denken in een tastbare uitkomst van een projectweek door samen tot een beeld/ expositie te komen.
Techniek & Ontwerp:
Hoe werkt dat eigenlijk? Leren door te doen over techniek. Onderzoek met je handen, maak en presenteer je eigen ontwerp. Leer meer over elektra/ zwaartekracht en mechanismen. Geschikt vanaf groep 5-groep 8.