Kunsteducatie

Posters maken | Maak een magazine | Verhalen en kunst | Kunst en buurtparticipatie | Stopmotion animatie

Workshops en gastlessen voor bedrijven/ organisaties en scholen in het zowel basis- als voortgezet- en hogeronderwijs.
Aan de hand van een door u gegeven thema/ onderwerp, aantal geschatte deelnemers en een budget werk ik een programma uit of u kunt een van de onderstaande programma’s kiezen.
Mail olga@olgatimmer.nl voor meer informatie.

 


Voortgezet onderwijs / volwassenen:

Stopmotion animatie: Een eerste kennismaking met animatie van klei of met houtskool tekeningen. De les wordt kort ingeleid met een filmpje van bijvoorbeeld ‘purple and brown, Nickelodeon’ of een kunstnaar als Willian Kentridge, afhankelijk van interesse/ leeftijd en niveau. Na een snelle introductie gaan we aan de slag met een minimalistisch storyboard, decor en tablets om foto’s mee te maken zodat we aan het eind van de dag allemaal een korte animatie gemaakt hebben. Groepen t/m +-20 personen

Vormgeving – Kleur en compositie/ postermaking:
Afhankelijk van kennisiveau/ leeftijd wordt deze workshop ook weer op maat aangeboden. Aan het eind van de dag heeft iedereen een of meerdere kunstposters gemaakt.

Ontwerp en participatie:
Deze workshop is speciaal voor bij een buurthuis, school of bedrijf die duurzame veranderingen wil door voeren of de (buurt)cohesie wil versterken. Uitkomsten zijn bijvoorbeeld een expositie, rapport met creatieve oplossingen, eventueel aansluitend aan een al lopend programma. Programma op maat, in overleg.


Basisscholen:

Magazine making (bovenbouw): Hoe cool zou het zijn als jij je eigen schoolkrant zou kunnen maken of zelfs een magazine of flyer?! In een paar weken leer je over schrijven /grafisch ontwerp en illustratie.  In de laatste week stuiten we af met een presentatie van over de gemaakte krant/magazine. De krant of magazine kan in grotere oplage gedrukt worden, afhankelijk van wensen/ budget.

Verhalen en kunst (onderbouw): Heb je het verhaal over de groentereus al gehoord? Of het verhaal over de toverboom? Nee?! In a paar lessen zou je alles over ze weten en help je mee om een raket voor de groentereus te maken en of een zelf bedacht wezen voor in de toverboom. ‘Verhalen en kunst’ zijn workshops gericht om jonge kinderen met vershillende materialen kennis te laten maken in meerdere lessen.

Ontwerp en participatie:
Wat zijn jouw ideeen voor de buurt en de toekomst? Hoe gaan we om met bijvoorbeeld (zwerf)afval en hoe kan het volgens jou allemaal een beetje duurzamer? Workshop die perfect past voor creatieve uitput in een week over duurzaamheid op school.